PACKAGING MACHINES & MATERIALS

Dozensluitmachine: vind de juiste in 5 stappen

04-01-2019

Op het moment dat u in uw productieproces naar een hoger rendement wilt upgraden en er producten in een doos verpakt moeten worden, dan zullen deze dozen ook gesloten moeten worden. Met een dozensluitmachine kan dit proces geheel of gedeeltelijk geautomatiseerd worden. De dozensluitmachine kan in het verpakkingsproces alle continue handelingen  overnemen waardoor u een sneller en meer ergonomisch proces kunt realiseren, waarmee u veel tijd en geld kunt besparen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u de juiste machine kiest. Hiervoor hebben wij een handig 5 stappenplan geschreven waarmee u precies kunt bepalen welke dozensluitmachine het beste past in uw bedrijf!

Stap 1: inventariseren

Als eerste moet er gekeken worden naar de huidige verpakking. Hoe ziet deze eruit? Denk hierbij aan het formaat en de uitvoering van de doos die gesloten moet worden. Het formaat van de doos wordt natuurlijk bepaald door het product of de producten die verpakt worden en de uitstraling die u uw verpakking mee wil geven.  Als de huidige formaten en verpakking duidelijk zijn moet er gekeken worden naar het proces.

  • Hoe wordt een batch momenteel verwerkt?
  • Wordt deze via een vaste maat batchgewijs verwerkt of gaan de formaten door elkaar door de  dozensluitmachine?
  • Hoeveel dozen moeten er gesloten worden? Hier moet gekeken worden naar het aantal dozen dat per uur, per dag en per week gesloten moeten worden en moet ook vooral gekeken worden naar de piekmomenten, want ook op de piekmomenten moet de dozensluitmachine het aantal te sluiten dozen aankunnen.

Stap 2: observeren

Natuurlijk is alles op papier simpel uit te werken en op hetzelfde papier verloopt dit proces altijd soepel. Daarnaast is het belangrijk om in de praktijk te kijken hoe het proces momenteel georganiseerd is. Zit er een bepaalde volgorde in uw processen of kunnen de processen in elke volgorde uitgevoerd worden?  Voor uw bedrijf heeft u hier natuurlijk uw eigen visie op, maar het kan zijn dat er nog wat verbeterpunten zijn. Bij het observeren van het verpakkingsproces door een expert van Pacoma Europe, wordt in beeld gebracht waar (mogelijke) pijnpunten in het proces zitten, zodat deze opgelost kunnen worden.

Stap 3: analyseren

Als de eerste twee stappen zijn gedaan kan er worden geanalyseerd. Nu is precies duidelijk wat uw behoeftes zijn binnen uw verpakkingsproces. We weten immers hoeveel dozen er per uur, dag en week gesloten moeten worden, om hoeveel formaten dozen het gaat en wat de uitvoering van uw verpakking is. Verder is het proces in beeld gebracht en hierdoor weten we precies hoe dit in elkaar zit.

Stap 4: aanbeveling

Aan de hand van al bovenstaande gegevens kan er een dozensluitmachine aanbevolen worden. Met de juiste aanbeveling zult u dan ook het beoogde rendement en ergonomische verbeteringen kunnen realiseren,  zelfs op de voorziene piekmomenten.

Stap 5: implementeren

Een expert op het gebied van machines van Pacoma Europe kan u volledig ontzorgen met de levering, installatie en instructie/training van de dozensluitmachine zodat u kunt doorgaan met de kern van uw werkzaamheden. Deze expert zorgt ervoor dat de machine werkend bij u opgeleverd wordt, zodat de machine direct voor u aan het werk kan.

Interesse in of vragen over een dozensluitmachine voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

icon One-stop-shop voor totaaloplossingen
icon Top kwaliteit en kennis in eigen huis
icon Optimale service en garantie
icon Actief met innovatie en duurzaamheid

Wil je niets missen?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van Pacoma Europe

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 651 365 of stuur een e-mail naar info@pacomaeurope.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.