Duurzaam en milieuvriendelijk verpakken

Duurzaamheid staat centraal in de wereld van verpakkingsmaterialen en -machines. Bij Pacoma Europe, uw partner in verpakkingsoplossingen en duurzaamheid, begrijpen we dat de verduurzaming van uw verpakkingsproces niet alleen een milieubewuste keuze is, maar ook een strategische zet voor uw bedrijf. Ontdek hoe wij met onze expertise en innovatieve benadering een duurzamere toekomst voor uw organisatie kunnen creëren.

Waarom duurzaam verpakken belangrijk is voor uw bedrijf

Waarom duurzaam verpakken belangrijk is voor uw bedrijf

Voor bedrijven met een verpakkingsproces, zoals logistieke dienstverleners, verpakkers, en fulfilmentbedrijven, is duurzaam verpakken van essentieel belang. Het verduurzamen van verpakkingsmachines en materialen is niet alleen een actueel thema, maar het biedt ook aanzienlijke voordelen.

  1. Het draagt bij aan milieubewust ondernemen
  2. Voldoet aan wettelijke verplichtingen
  3. Versterkt de positie van uw organisatie in de markt
  4. Het minimaliseert verspilling
  5. Kostenbesparend & lager verbruik

Wanneer en waarom verduurzamen?

Wanneer en waarom verduurzamen?

Verduurzamen is een strategische keuze, ingegeven door bedrijfsbeleid of wettelijke verplichtingen. Met de Europese Single Use Plastic Directive (‘SUP-richtlijn’) zijn er specifieke maatregelen van kracht geworden in Nederland, met uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor plastic verpakkingen. De Informatieplicht energiebesparing is een andere drijfveer, waarbij locaties met aanzienlijk energiegebruik moeten rapporteren.

Wat levert milieuvriendelijk verpakken op?

Naast de ecologische voordelen biedt milieuvriendelijk verpakken ook een maatschappelijke impact en bewustwording binnen uw bedrijf. Het is een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) die positief uitstraalt naar medewerkers en klanten. Maar het levert ook concrete besparingen op.

Doordat duurzame verpakkingsmaterialen zijn afgestemd op het daadwerkelijke verbruik, wat we helder in kaart brengen met behulp van onze BIDEP quickscan, minimaliseert u niet alleen verspilling, maar zorgt u er ook voor dat uw bedrijf alleen betaalt voor wat daadwerkelijk gebruikt is. Dit zijn dus concrete besparingen.

BIDEP quickscan: duurzame verpakkingsmaterialen en machines

Wilt u weten waar uw organisatie staat op het gebied van duurzaamheid en hoe het beter kan? Laat de BIDEP quickscan uitvoeren. Onze specialisten analyseren uw verpakkingsproces op Besparende, Innovatieve, Duurzame, Ergonomische, en Procesoptimaliserende verbeterpunten. U krijgt concrete aanbevelingen voor duurzaam verpakken, met duurzame verpakkingsmaterialen en efficiënte verpakkingsmachines.

Meer over onze BIDEP quickscan

Onze duurzame oplossingen

Wij bieden diverse duurzame oplossingen. De impact van verschillende verduurzamingsmaatregelen varieert afhankelijk van de specifieke toepassing en de behoeften van elke klant. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Gerecyclede verpakkingsmaterialen: bijvoorbeeld toepassing van karton of folie, tape & omsnoeringsband met gerecyclede content.
  • Biologisch afbreekbare producten: bijvoorbeeld biologisch afbreekbare folie en tape ter vervanging van PP & PVC tape. Of het gebruik van gegommeerde (water activated) tape in plaats van PP & PVC tape.
  • Reductie van verpakkingsmateriaalgebruik: vermindering van het aantal en het gewicht van verpakkingsmaterialen zoals bijvoorbeeld dunnere wikkelfolie en tape.
  • Energiezuinige verpakkingsmachines.
  • Afstemmen van de juiste verpakkingsmaterialen t.o.v. doos en machine.

Impactvolle verduurzamingen: onze aanbevelingen

Van dunnere wikkelfolie tot folie met gerecyclede content, en van gegommeerde tape tot biologisch afbreekbare alternatieven – wij adviseren verduurzamingen die passen bij uw specifieke toepassing en behoeften. Pacoma Europe onderscheidt zich door uitgebreide expertise, een breed scala aan verpakkingsmachines en materialen, en biedt meer mogelijkheden dan concurrenten.

Advies: laat de BIDEP quickscan uitvoeren

Wilt u concrete stappen zetten richting duurzaamheid? Wij adviseren de BIDEP quickscan, de eerste stap naar een groenere en efficiënte toekomst voor uw verpakkingsproces. Bij iedere klant hebben we bewezen dat verduurzaming mogelijk is.

Verduurzaming concreet maken

Neem vandaag nog contact op met Pacoma Europe om de mogelijkheden voor verduurzaming van uw verpakkingsproces te bespreken. Samen maken we een plan om concrete stappen te zetten.

Vraag een BIDEP quickscan aan
Deskundig advies
Machines én materialen
Duurzaam & Flexibel

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 651 365 of vul het formulier in

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
® Pacoma Europe B.V. | Website door: Tundra digital branding & marketing bureau