Hoe kies je de juiste omsnoeringsmachine?

Ben je op zoek naar een omsnoeringsmachine? Dan wil je daarin natuurlijk de juiste keuze maken. Welke verschillende omsnoeringsmachines zijn er, en waar moet je op letten? Met onze tips ben je er zo uit welke omsnoeringsmachine voor jouw verpakkingsproces het handigst is.

1. Wat is het doel van het omsnoeren ?

Wat wil je bereiken met het omsnoeren van je producten? Wat zijn het voor soort producten die je gaat omsnoeren? Zijn het dozen of paletten? Moet het dienen als stabilisatie of juist om producten te combineren? Moet het semi, half, automatisch of volautomatisch gebeuren? Alles is mogelijk maar iedere wens heeft zijn eigen unieke oplossing.

2. Wat zijn de afmetingen en gewichten van producten ?

Inventariseer wat de minimale en maximale afmetingen zijn die je wilt gaan omsnoeren. Dus met andere worden bepaal de minimale lengte, breedte en hoogte, en doe hetzelfde met de maximale formaten. Bepaal ook de minimale en maximale gewichten van het product.

3. Snelheid en capaciteit

Snelheid is bij het omsnoeren van pakketten uiteraard een belangrijke factor. Die wordt vaak uitgedrukt in ‘aantal omsnoeringen per minuut’.  Worden alle pakketten aan het begin of het eind van de dag klaargemaakt? Kijk daarbij ook altijd naar de capaciteit van de machine. Is die voldoende voor jouw bedrijfsproces, ook bij piekmomenten?

4. Wat moet de machine omsnoeren?

Voor de juiste keuze qua omsnoeringsmachine is het belangrijk om te weten om wat voor pakketten het precies gaat. Moet je het product zelf omsnoeren of zijn het pallets?

Zijn de pakketten gesloten, vol, leeg, zwaar, licht, nieuw of gebruikt? Bestaan ze uit meerdere delen?  Door precies aan te geven wat voor pakketten je wilt omsnoeren, kun je de juiste machine uitkiezen.

 5. Wat heb je nodig qua automatische invoer en bediening?

Omsnoeringsmachines zijn er in allerlei soorten en maten. Van eenvoudige machines die je met de hand bedient tot volledig geautomatiseerde machines die pakketten razendsnel en volautomatisch in lijn omsnoeren. Wat het beste past bij jouw bedrijfsvoering hangt af van de hoeveelheid, soort en volume van de pakketten die je wilt verwerken en de arbeid die je kunt besparen met automatisering.

6. Hoe ziet de transportlijn eruit, en waar komt de omsnoeringsmachine?

Een belangrijke tip is om te letten op de plaatsing van de omsnoeringsmachine in lijn met transportsystemen. Als je de machine goed aan kan laten sluiten op het bestaande systeem, heb je daar het meeste profijt van. Afhankelijk van de precieze indeling en snelheid daarvan heb je verschillende opties. Ook de keuze voor een handmatige of automatische machine is hier uiteraard belangrijk.

Conclusie over het vinden van de juiste omsnoeringsmachine

Zoals je ziet zijn er nogal wat zaken om rekening mee te houden om de juiste keuze te kunnen maken. Pacoma Europe is expert op het gebied van omsnoeringsmachines en kan je daarmee helpen. Wij ontzorgen volledig met de levering, installatie en instructie/training van de omsnoeringsmachine zodat jij kunt doorgaan met de kern van je werkzaamheden. Onze experts zorgen ervoor dat de machine werkend bij je opgeleverd wordt.

Interesse in de juiste omsnoeringsmachine voor jouw bedrijf?  Neem contact met ons op.

Deskundig advies
Machines én materialen
Duurzaam & Flexibel

Wilt u niets missen?

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief:

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 651 365 of vul het formulier in

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
® Pacoma Europe B.V. | Website door: Tundra digital branding & marketing bureau